Formem comunitat: Tú també ets el nostre univers personal
16 gener, 2019Col·laborem amb Avismon per pal·liar la solitud de les persones grans
23 gener, 2019L’Ajuntament de Sabadell es proposa eliminar les llistes d’espera al servei d’atenció domiciliària. El nou contracte per aquest servei augmenta el número d’hores, de treballadores familiars i d’auxiliars de la llar.
Aquest gener s’inicia a la ciutat de Sabadell (208.000 habitants) el nou contracte per atendre a domicili aquelles persones en situació de dependència, que necessiten de suport per a les tasques de la vida quotidiana. El perfil d’usuaris i usuàries d’aquest servei és format en un 80% per gent gran, i en una mida inferior per persones amb discapacitats, per menors i per famílies en situació de vulnerabilitat social.
Sabadell s’ha marcat com a repte reduir a zero les llistes del servei d’atenció domiciliària (SAD), mitjançant una inversió en recursos i hores de prestació que preveu l’augment anual de la demanda. En concret, 288.818 hores de prestació, a càrrec de 220 treballadores familiars i 40 auxiliars de la llar, que atendran les necessitats de 1.400 persones usuàries.
Comparativament al contracte de fa dos anys enrera, el total d’hores destinat a aquest servei social s’ha incrementat en un 38% i el pressupost total en un 50%, indicant una clara determinació per donar resposta a les necessitats de la població més vulnerable.
També s’han millorat les condicions laborals d’aquest ampli equip de treballadores i auxiliars, vinculant els increments salarials a l’IPC, fixant un sou mínim i establint altres mesures de caire laboral.
Gabriel Fernàndez, regidor de l’àrea d’afers socials de l’Ajuntament de Sabadell, recordava els dos objectius prioritaris del nou servei d’atenció domiciliària: “Donem resposta a l’increment de la demanda per part de la població, eliminant les llistes d’espera i posant especial èmfasi en l’augment de la qualitat del servei”.
Des d’Accent Social, com a adjudicatària del servei, fem nostres els objectius, aliniant-nos operativament i implicant-nos en el repte de fer ciutats més properes, més sensibles a la gent que hi viu i més humanes.