Síndromes geriàtrics a persones grans
Què són les síndromes geriàtriques i com afecten a la qualitat de vida de les persones grans?
1 setembre, 2024
Què és envelliment actiu i com promoure'l
Què és l’envelliment actiu i quines són les claus per fomentar-lo?
19 octubre, 2024
Síndromes geriàtrics a persones grans
Què són les síndromes geriàtriques i com afecten a la qualitat de vida de les persones grans?
1 setembre, 2024
Què és envelliment actiu i com promoure'l
Què és l’envelliment actiu i quines són les claus per fomentar-lo?
19 octubre, 2024
Mostrar tot

Accent Social organitza jornades formatives per a professionals del SAD de Sabadell per reforçar el treball preventiu i socioeducatiu

Les jornades formatives d’Accent Social, aquest any, han estat adreçades al treball preventiu i socioeducatiu.

  • També s’han explicat noves eines per detectar el maltractament geriàtric, així com per estimular sensorialment a les persones amb Alzheimer.
  • La iniciativa, que l’entitat organitza de manera bianual des de 2022 amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, ha reunit a més de 60 professionals.

 

Una seixantena de treballadors familiars i auxiliars dels Serveis d’Atenció Domiciliària d’Accent Social han participat a la segona edició de les jornades formatives organitzades per l’entitat a Sabadell, en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat.

En aquest sentit, i entre els dies 3 i 4 d’octubre, s’han impartit fins a quatre formacions orientades a la promoció del treball preventiu i socioeducatiu.

Les jornades educatives han tingut com a títol “Més enllà del treball assistencial del SAD: reforcem el treball preventiu i socioeducatiu”.

Han aplegat formacions tan diverses com la detecció i intervenció en el maltractament geriàtric, l’estimulació sensorial en persones amb Alzheimer, i la preservació de la intimitat en persones grans, entre d’altres.

L’objectiu principal ha sigut afavorir la formació contínua de l’equip de professionals i oferir noves eines per a continuar millorant l’atenció i acompanyament diari de les persones usuàries del SAD.

 


LA FORMACIÓ ESPECIALITZADA, IMPRESCINDIBLE ALS SERVEIS D’ATENCIÓ DOMICILIÀRIA

Raquel Magadaleno, cap de servei d’Accent Social i responsable del SAD de Sabadell, ha volgut posar en valor la importància d’aquestes jornades formatives:

“És imprescindible oferir formació especialitzada a un equip tan extens de professionals que disposem al SAD, per tal de reforçar el seu coneixement en l’àrea del treball assistencial, però també del treball socioeducatiu i preventiu amb l’objectiu final de millorar l’atenció i l’acompanyament que oferim a les persones usuàries. D’altra banda, aquest tipus de sessions també ens permeten crear punts de trobada entre els i les professionals perquè puguin reflexionar conjuntament sobre la seva professió”.

Les jornades, que han tingut lloc al Catalònia Gran Hotel Verdi, han comptat amb la participació de 61 professionals, els quals han valorat molt positivament aquest tipus de formacions.

És el cas de Lina Patricia, treballadora familiar del SAD de Sabadell:

“Van ser unes formacions molt interessants, i, en el meu cas, va ser especialment rellevant les estratègies que van proporcionar-nos a l’hora de tractar usuaris i usuàries amb Alzheimer. En conseqüència, van donar-nos unes pautes per a posar en pràctica en els nostres serveis per tal de millorar l’atenció que els oferim dia a dia”.

En paraules de l’Adriana Cardona, també treballadora familiar, qui, a més, ha reconegut que va ser molt satisfactori poder aprofundir en aquestes especialitzacions:

“Al curs d’intervenció i prevenció del maltractament en persones grans vam conèixer quins tipus de maltractaments pot patir la gent gran, així com vam aprendre quins indicadors poden servir-nos als serveis socials per a detectar-lo i com podem prevenir-lo”.

 


EL SAD DE SABADELL, UN REFERENT D’INNOVACIÓ I PROFESSIONALITZACIÓ

El SAD de Sabadell atén a prop de 1.200 persones usuàries i disposa d’un equip de més de 270 professionals.

L’equip està format per treballadors/es familiars, treballadors/es socials, integradors/es socials, educadors/es socials i coordinadors/es.

Aquesta comunitat treballa diàriament per atendre les necessitats dels i les usuàries de manera individualitzada i amb respecte, tot fomentant les relacions amb l’entorn cuidador més directe i amb la comunitat.

La principal prioritat és acompanyar a les persones grans en aquelles tasques del dia a dia amb les quals necessitin ajuda, ajudant-los a mantenir tant com sigui possible la seva independència i autonomia, amb el màxim benestar.

 

Jornades de formació a treballadores familiars del SAD Sabadell, integradores i educadores socials